Voorleeswedstrijd en boekenbeurs 2014

Bij de start van de Kinderboekenweek hebben we al een aantal jaren een voorleeswedstrijd.

Omdat de Kinderboekenweek dit jaar 60 jaar bestaat, was het thema FEEST.

Daarom werd de wedstrijd geopend met het liedje en dansje Feest van Kinderen voor kinderen. In korte tijd hadden Sofie, Joey, Mike, Eline, Nova, Fleur, Noah, Fabienne en Noor het dansje ingeoefend en ze dansten dan ook enthousiast op het podium. Daarna ging de voorleeswedstrijd van start.

De jury bestond uit juf Jeannette (voorzitter), Juf Marleen en Inge Landsmeer van de bibliotheek in Deventer.
Juf Marieke presenteerde de voorleeswedstrijd.

Om de beurt klommen de kinderen op de voorleesstoel om voor te lezen en ondanks de zenuwen ging het hartstikke goed. Het was voor de jury dan ook  erg moeilijk om te bepalen wie de winnaars waren….

Uit groep 3 las voor: Koen Hasperhoven

En uit groep 4: Silke Zweers

De winnaar van deze twee groepen is geworden: Koen

Tessa Bos en Isa Beumer waren van groep 5 de voorlezers
en van groep 6 waren dat  Suzanne Lemmen en Max van der Meulen.

Uiteindelijk werd hier de winnaar: Tessa

Toen was het de beurt aan groep 7 : Nova ten Hag en Derk Otten en groep 8: Mabel Schotgerrits

De winnaar van deze laatste groepen, mag zelfs door naar de lokale Voorleeswedstrijd

Dit is geworden: Mabel.

Afhankelijk van het resultaat volgen dan nog: de provinciale en de nationale wedstrijd.

De deelnemers kregen allemaal een prijsje en de winnaars ook een oorkonde.

Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd en voor Mabel : héél veel succes bij de volgende ronde!!

Na de voorleeswedstrijd was er dit jaar een boekenruilbeurs: iedereen ,die een boek had ingeleverd, mocht een ander boek uitzoeken. We zagen veel blije gezichten na het uitzoeken van een boek. Veel leesplezier!

Zie verder: het fotoalbum
Vorige artikel Huisarts op bezoek in groep 3