Projectweek voeding groep 1/2a

Categorieën: Groep 1, Groep 2

Groep 1/2a:
Tijdens de projectweek hebben we ons met groep 1/2a vooral gericht op de bakker. We hebben ook een bezoekje gebracht aan Bakker Bart. Met het pontje zijn we naar de binnenstad gevaren. Dit was al een heel avontuur! Bij de bakker kregen we een rondleiding en mochten we het deeg zien in de vriezer en in de oven. Daarna kregen de kinderen een kaasstengel en ranja. We konden niet met zijn allen tegelijk naar binnen bij de bakker. Bij de bibliotheek hebben we een boekje gelezen tijdens het wachten.

Op de brink hebben we een groepsfoto gemaakt bij de fontein. Daarna zijn we weer terug gegaan naar school.

In de klas hebben we ervaren hoe we deeg voor brood kunnen maken. We hebben verschillende soorten brood gemaakt. Het afwegen van alle ingrediënten was best lastig. In de broodbakmachines hebben we de broden gebakken. We hebben verschillende soorten brood geproefd in de klas.

Tijdens de inloopavond hebben jullie ook verschillende  broden kunnen proeven. De positieve reacties waren erg leuk! En op verzoek bij deze de website waar de recepten vandaan kwamen: http://www.broodrecepten.nl/
( Dit kan ook in een gewone oven, het hoeft dus niet per sé in een broodbakmachine )
Let op: het Amerikaanse kaneelbrood klopt niet helemaal. Er moet meer witte meel in dan op het lijstje staat. Dat hebben wij op de gok erbij gedaan!

Met het maken van zout brooddeeg hebben we gevoeld hoe meel, zout en water van een plakkerige substantie verandert in een mooi deeg, door flink te kneden. Daar hebben we verschillende soorten broodjes van gebakken en geverfd.
Ook hebben we zonnebloemzaadjes geplant. Deze zaadjes worden gebruikt in sommige broodsoorten. De meeste zijn al uitgegroeid tot een lange steel met blaadjes eraan. Onze kleine plantjes gaan de schooltuin in. Daar kunnen ze uitgroeien tot prachtige grote planten.

Groeten van groep 1/2a.
Vorige artikel Alternatieve Elfstedentocht op de Hovenschool