Het groenste schoolplein van Overijssel
content manager

Het groenste schoolplein van Overijssel

Categorieën: Algemeen

Hovenschool doet mee aan deze wedstrijd

Groep 5b is naar de houtzagerij geweest op maandag 26 maart. Dit was in verband met onze deelname aan de wedstrijd "Het groenste schoolplein van Overijssel."
Even uitleggen waarover deze wedstrijd gaat:

Welke school krijgt de titel "Het groenste schoolplein van Overijssel 2018?"

25 Scholen doen mee. Saaie en harde grijze tegels en een kaal schoolplein, die zijn er -helaas- veel te veel. Geen bomen of bosjes waar je lekker verstoppertje kunt spelen. Geen kleine diertjes te vinden of water waar je je mee kunt uitleven. Groen is belangrijk voor de gezondheid en de geluksbeleving van mensen. Daarom wil de provincie Overijssel meer groen stimuleren in het dagelijkse leven van alle inwoners in Overijssel. In het bijzonder willen we kinderen in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Groen speelt immers een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen.
Tijdens een feestelijke publieksbijeenkomst op woensdagmiddag 25 april 2018 worden de ontwerpen gepresenteerd. De drie beste ontwerpen krijgen een geldbedrag om het schoolplein in 2018 ook echt te gaan vergroenen.

De hoofdprijs bedraagt €35.000,-. Beide andere prijzen zijn respectievelijk €20.000,- en €10.000,-. De winnende school mag bovendien de titel ’Het groenste schoolplein van Overijssel 2018’ dragen.

Vorige artikel Nationale Voorleesdagen - januari / februari 2018
Volgende artikel Groep 5b bezoekt Stoomhoutzagerij De Wilpse Dijk