First Lego League

Categorieën: Groep 6, Groep 7a, Groep 8

Dit jaar doen de kinderen van de Willie Wortel groep mee met de First Lego League.

De First Lego League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens de First Lego League ontwerpt, bouwt en test het team een robot met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens meerdere missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Ook kiest ieder team een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Dit jaar  zoekt het team een antwoord op de vraag ‘Wat is de toekomst van leren?’ Gedurende de hele ontdekkingstocht staan samenwerken en oplossingen zoeken centraal. Het helpen van een ander is de basis van teamwork. Op de website www.firstlegoleague.nl is alle informatie over deze wedstrijd te vinden.

Inmiddels staat de wedstrijdtafel in het Willie Wortel lokaal en zijn we gestart met het bouwen van de tien verschillende missies. Ondanks dat dit bij enkele leerlingen frustratie oproept merken we dat als we doorzetten we prachtige resultaten krijgen. Zaterdag 13 december is de wedstrijd.

De leerlingen van de Willie Wortel groep gaan er voor!

Klik hier om het fotoalbum te bekijken...

Vorige artikel Voorleeswedstrijd en boekenbeurs 2014
Volgende artikel Judo in het Hovenhuus met groep 3